Xavi Porras: ” Una medalla a uns Jocs Paralímpics no la paeixes al moment, han d’anar passant els dies. Avui, encara se’m posa la pell de gallina”

Xavi Porras encara recorda com es va apassionar de l’atletisme.

Xavi Porras, atleta: Va aparèixer la paraula atletisme i jo que tinc la retina fotuda, encara se’m quedava gravada la imatge dels Jocs Olímpics de Barcelona 92, veient saltar i córrer en Carl Lewis. I vaig començar amb aquest hobbie.

Va ser quan va anar a viure a Barcelona, quan va fer un canvi de vida que el va fer tirar cap aquesta modalitat esportiva. El seu debut olímpic el va fer als Jocs d’Atenes 2004. Segons ell, va pagar la novatada. Quatre anys més tard, a Pequín, arribaria el seu gran èxit, amb la medalla de bronze a la final de triple salt categoria T11, amb un salt de 12.71. Tretze anys més tard, encara se li posa la pell de gallina recordant-ho.

Xavi Porras, atleta: Encara se’m posa la pell de gallina. Sincerament allà, a la competició, no el paeixes un resultat com aquest. Ni el moment de pujar al podi. Estàs en un núvol. Cada dia ho vas veient el que has aconseguit perquè és molt gran. I et venen records, flaixos… Jo recordo molt el moment amb en Miguel Ángel Torralba, l’entrenador, amb el guia, en Raúl Sabaté, les abraçades, la família que era allà..

A Londres 2012 una desqualificació al relleu 4×100 va trastocar i molt a en Xavier, ja que només va poder ser cinquè a les finals de longitud i triple salt. A Rio 2016 va competir amb molèsties i va ser sisè en longitud. Ara falta per veure què és capaç de fer a Tokio, on en Xavier busca un comiat, en gran , per una gran trajectòria esportiva, amb títols d’Europa i del món. Serà aquest divendres al migdia.

Foto: Xavi Porras (Youtube)

x