Creix l’interès de la gent de ciutat per conèixer la vida i la feina al món rural

Són molts els tipus de turisme que existeixen en l’actualitat. Un, amb cada dia més força amb comarques com la Garrotxa, és aquell que practiquen aquelles persones amb especial interès o curiositat envers el sector primari. El mas La Coromina de Joanetes, a La Vall d’en Bas, des de fa temps ofereix visites guiades, de persones que volen conèixer de primera mà d’on surten els ous que es mengen o quin procés segueixen les verdures i hortalisses abans d’arribar al plat, o tot el procés de producció de la llet o la carn. Es tracta d’un tipus de turisme familiar i provinent, essencialment, de l’àrea de Barcelona i d’arreu de ciutats de l’estat.

Albert Puigdemont, Mas La Coromina: Bàsicament venen a veure i aprendre el que fem el sector primari i r això nosaltres és i porta. Visibilitzar-nos és important per nosaltres però també ells saber-ho, ja que al final ens necessiten tres cops al dia.

Agafar un conill, donar menjar a les vaques o fins i tot munyir-ne una, són algunes de les coses que els visitants poden fer en aquest tipus de visites.

Olga de Cara Bertran, visitant del Penedès: Em va motivar la vista d’aquest granja perquè a al meva parella li encanta la elet i perquè es agrada el contacte amb els animals i el turisme de proximitat i captar allò autèntic de cada comarca.

Virgínia Noguera, visitant de València: Havíem vingut sense nens i ara hi hem vingut amb ells és un lloc perfecte: hi ha moltes activitats i així aprenen una mica de les granges.

El Mas La Coromina ja fa uns quants anys que participa al Benvingut a Pagès, que entre moltes altres coses fa aquesta tasca de divulgació sobre les feines al món rural. Enguany es durà a terme el mes d’octubre i les inscripcions ja estan obertes.

x