Festes del Tura 2021: totes les mesures sanitàries, reserva d’entrades, l’app i els escenaris excepcionals

La Festa Major olotina comença ja a escalfar motors. Serà la primera convivint amb la pandèmia, ja que l’any passat pràcticament no es van fer actes. És per això que s’han determinat alguns protocols sanitaris, canviat alguns escenaris i s’ha establert un sistema de reserva d’entrades per a tots els espectacles. Repassem totes les mesures.

Pel que fa als espais, hi haurà tres escenaris diferents: la plaça Major, la plaça de Braus i el Parc Nou, tots ells delimitats. A la plaça major s’hi desenvoluparan tots els actes relacionats amb la cultura popular i a la plaça de Braus i el Parc Nou es concentraran el gruix dels concerts i actuacions musicals.

Les entrades gratuïtes es podran adquirir a partir del pròxim dilluns 30 d’agost a les 10 del matí. Aquest dia només s’habilitarà la venda de les entrades pels espectacles de la faràndula i els concerts familiars. Dimarts 31 d’agost i dimecres 1 de setembre s’obrirà la venda de les entrades per a la resta d’actes.

Es podrà adquirir les entrades a través d’internet a la pàgina web entrades.olot.cat, on també hi podran trobar informació dels concerts i la ubicació. També de manera presencial al punt físic de venda que s’habilitarà la Sala Torín. No hi haurà un màxim per persona, però sí paquets familiars de fins a cinc entrades.

Jordi Serrat, director Festes del Tura: “El que veuran i que algú pot creure que és un inconvenient i que està fet expressament és que no hi ha una cistella de compra, t’has de registrar cada cop que compres una entrada. Això necessita un procés i fa que tothom pugui adquirir entrades, sinó et registraries i les compraries totes. Està comprovat que quan les entrades són gratuïtes hi ha un nombre d’absentisme bastant important. Ho hem volgut revertir de dues maneres. Si preveus que no vindràs, amb dos clics, has retornat l’entrada i torna al sistema perquè es pugui adquirir per algú altre. SI un cop començat l’espectacle no has entrar al recinte, aquella entrada deixa de ser teva i per tant des de l’entrada de l’espectacle es podrà adquirir.”

L’App de les Festes (IOS i Android) estarà també disponible un any més, on s’hi podrà trobar l’agenda amb els horaris de totes les activitats, un mapa general amb totes les ubicacions i serveis, així com un recull de les notícies més destacades generades durant la Festa Major d’Olot.

Pel que fa a les mesures sanitàries, serà imprescindible dur la mascareta en tots els actes. Als espectacles el públic estarà assegut i no es podrà aixecar de la cadira fins en finalitzar l’acte. No hi haurà servei de bar  en cap dels recintes i escenaris ni tampoc barraques al Firal. Tots els concerts finalitzaran, com a molt tard, a 2/4 d’1 de la matinada, tal com marquen les restriccions del PROCICAT.