La caravana d’Òmnium en ruta ha fet parada a la Garrotxa

Sota el títol `Fem-nos lliures´ la caravana d’Òmnium en ruta ha fet parada a Besalú. Les activitats han començat a les set i mitja amb l’espectacle d’animació infantil. Una activitat que ha permès als més petits passar-ho bé amb la companyia `Teatre Sobre Rodes´. L’acte ha continuat amb l’esperat col•loqui amb en Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural; Toni Soler, periodista, productor i escriptor; i gemma Ubasart, politòloga. Ha estat moderat per la periodista Mariona Comellas. Sota el títol “Per un nou país lliure: mobilitzem-nos per l’amnistia i l’autodeterminació” han pogut debatre durant una hora.

Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural: “El que hem volgut és adaptar en temps de pandèmia el que Òmnium havia fet als anys 60 i 70 que era un bus en ruta que anava arreu del país portant, els llibres, la cultura, la llengua. I aquest estiu hem volgut fer el mateix, portant la reivindicació per la llengua, la cultura i evidentment per un país lliure. Per seguir lluitant per l’amnistia i per l’autodeterminació de Catalunya.”

Per commemorar els 60 anys de l’entitat també hi ha hagut diversos plafons informatius que n’explicaven la història i la trajectòria d’Òmnium. Finalment, l’acte ha acabat amb les actuacions de dos artistes locals, Balas i Àngel Girona.

x