El Nucli Antic i Montolivet celebren una festa major amb la faràndula com a protagonista

El barri del Nucli Antic d’Olot i el de Montolivet van celebrar aquest cap de setmana una festa major adaptada a la covid-19 quan falta menys d’una setmana perquè comencin les esperades Festes del Tura. Pel que fa al Nucli Antic, dissabte la faràndula va sortir a ballar per primera vegada després de dos anys, tot i que no es va poder fer la tradicional cercavila pels carrers del barri.

Joan Pujol, membre de la Junta de l’Associació del Nucli Antic: Molt alliberats. Ja quasi agafava pols el Santo Negro. També han vingut els cabeçuts de l’Orfeó. Fantàstic.

La jornada va prosseguir amb un espectacle infantil a càrrec de la companyia Més Tumàcat, el concert de sardanes i el concert del grup Blue Moon. Per altra banda, al barri de Montolivet la festa va començar divendres amb la mostra de danses tradicionals a càrrec de l’escola de dansa i l’esbart d’Olot a Sant Pere Màrtir. En tot cas, dissabte la programació es va centrar en activitats per als més petits: l’engegada de coets, el concurs de dibuix i el castell inflable, aquest any, però, sense escuma.

Helena Capdevila, secretària de l’Associació de Veïns de Montolivet: La participació ha sigut fabulosa. La gent molt, contenta, i molt pares han vingut acompanyats dels petits.

Diumenge ha tingut lloc la missa i, posteriorment, l’esperat ball de Capgrossos i l’Apotecari i Senyora.

x