Sant Feliu de Pallerols reivindica el paper de les dones esportistes

L’espectacular creixement del futbol femení a Catalunya, des dels patis i places als equips d’elit, és un fenomen esportiu, però especialment social. Està vinculat a la reivindicació dels drets de les dones en tots els àmbits.

Arreu del món i al llarg de la història hi ha hagut dones que han estat lluitant per aconseguir la igualtat en el món de l’esport, sobretot en disciplines majoritàriament masculines com el futbol. Per tot plegat, aquest dissabte La Penya Blaugrana de Sant Feliu de Pallerols, amb la col·laboració de l’Ajuntament, el Grup de Dones i la Unió Esportiva Hostoles, han organitzat tot un seguit d’activitats per posar en valor el paper de les dones al món esportiu.

Judit Martra, representant Grup de Dones Sant Feliu de Pallerols:Posar en valor el fet que ha hagut aquestes noies al poble que han tingut una trajectòria professional i en canvi no han tingut un reconeixement o han hagut de lluitar molt per tenir aquest reconeixement.”

Eva Martí, jugadora de futbol:Conscienciar a les futures generacions la importància del recolzament al futbol femení, de donar la màxima visibilitat i de celebrar-lo i compartir-lo. Els camps de futbol s’haurien d’omplir no només quan juguen homes o nens, sinó també quan juguen equips de dones.”

Després d’una xerrada a càrrec d’exjugadores de futbol del poble, el plat fort de la tarda ha estat el debut del sènior femení de la Unió Esportiva Olot davant del juvenil femení del Futbol Club Barcelona. L’Olot va perdre clarament 0 a 11, tot i que el resultat, en aquest partit, no era el més important.

Carles Font, membre Junta Penya blaugrana de Sant Feliu:Jo crec que amb el públic que arriba haver-hi avui, s’ha fet força resó i crec que això motivarà força a la gent de creure amb el futbol femení. El futbol crec que està donant un pas endavant en la nostra societat.”

Eva Martí, jugadora de futbol: “La reivindicació comença en un mateix, en l’acte de valentia de dir sóc noia i vull jugar a futbol. Segueix en la família, en l’entorn i en el poble i en els equips petits, però també en equips que tenen més visibilitat a nivell nacional i també europeus. Ells que arriben a molta més gent i a més mitjans estan també reivindicant i són els que ajuden que el futbol i les dones estiguin a alts nivells.”