Els alumnes vacunats i els que hagin passat la COVID no hauran de fer quarantena a partir d’aquest curs

La mascareta i els grups bombolla tornaran a marcar el curs escolar a Catalunya. El conseller d’Educació, Josep González Cambray, ha donat a conèixer els detalls del nou curs, que començarà el dilluns 13 de setembre.

Josep González Cambray, conseller Educació: “El 13 de setembre obriran tots els centres educatius, les escoles, tots els instituts, les escoles bressol al 100% de la presencialitat.”

Tot i això, es mantindran elements de continuïtat respecte el curs passat. La mascareta continuarà sent obligatòria i els centres establiran novament el seu funcionament a partir de grups bombolla. Al pati, però, els nens podran jugar sense mascareta entre el mateix grup bombolla i sempre que no es barregin amb altres grups de convivència.

Hi ha un grup prioritari pel que fa el procés de vacunació, el format per aquells entre 12 i 20 anys. El conseller de Salut ha fet una nova crida a la població a vacunar-se per tenir, també, una escola més segura.

Josep Maria Argimon, conseller Salut: “El que hem d’aconseguir ara és administrar dos milions de dosis aquest proper mes de setembre. Això és clau per poder, d’alguna manera, anar guanyant terreny a la pandèmia. Nosaltres sabem que no aconseguirem la immunitat de grup, serà molt difícil, però també és cert que si aconseguim el màxim nombre de persones vacunades, li posem més difícil al virus.”

Una de les novetats aquest curs és que en el cas dels instituts, estudiants d’ESO, batxillerat o cicles, els alumnes vacunats no hauran de ser confinats tot i que hi hagi positius a la seva classe, i podran continuar assistint presencialment a l’aula. S’establirà així, en el cas d’un positiu, un sistema híbrid, presencial i online o confinament parcial. Una persona vacunada de l’entorn de l’alumne tampoc no serà considerada contacte estret aquest curs.

Pel que fa a la vacunació d’aquest col·lectiu a la Garrotxa, ja hi ha un 54,8% dels garrotxins de 12 a 15 anys amb la primera dosi. De 16 a 19 anys un 69%  ja ha rebut primera dosi i un 47,6% la pauta completa.

 

x