Georgina Prujà, adjunta de direcció CAP Garrotxa: “Això no s’ha acabat, però la gent ha perdut una mica la por. És com si a l’estiu la pandèmia s’aturés, i no és així.”

Georgina Prujà, adjunta de direcció CAP Garrotxa:Això no s’ha acabat però la gent ha perdut una mica la por. Hi ha gent que no es vacuna perquè com que ja es vacunen els altres…La gent sembla que ha perdut la por. També com l’any passat, aquest any estem en la mateixa situació. És com si a l’estiu la pandèmia s’aturés, i no és així.”

En només una setmana, a Catalunya s’han diagnosticat prop de 6.800 positius, una mica més de 30 d’aquests a la Garrotxa. Són dades inferiors a mesos anteriors, però similars a les de finals de l’estiu passat.

La campanya de vacunació segueix avançant, la Garrotxa gairebé un 80% de la població ha rebut almenys una dosi de la vacuna, i prop del 65% ja té la pauta completa. Aquest, és un dels trets diferencials de fa només un any, i és que tot i que les persones vacunades amb pauta completa poden contagiar-se igualment, eviten que l’impacte al sistema sanitari sigui molt major.

Epidemiòlegs i analistes de dades assenyalen múltiples interrogants de cara a la possible arribada aquesta tardor d’una sisena onada de contagis. Ara com ara, i amb una cinquena onada que decreix més lentament del que voldrien, els experts eviten pronòstics. Els centres d’atenció primària però, els primers en rebre el cop d’una probable o possible nova onada, ja tenen la vista posada a la tardor i de fet, s’estan organitzant com si la tardor de l’any passat, s’hagués de tornar a repetir.

Georgina Prujà, adjunta de direcció CAP Garrotxa: “Si la gent no es vacuna i continuem fent el que s’està fent, que no es compleixen les normes, hi hauran onades. No s’atura això, hem de ser responsables en tots els sentits.”

x