Olot reclama la construcció urgent de la depuradora de l’Alt Fluvià

En episodis de pluges intenses com el d’aquest mes d’agost, és quan es fa més evident el col·lapse que pateix la depuradora d’Olot, que no té prou capacitat per depurar totes les les aigües residuals que hi arriben. El Partit dels Socialistes d’Olot reitera que la falta d’una depuradora al sector de La Vall d’en Bas i les Preses suposa un perill ecològic, perquè les aigües brutes d’alguns barris acaben directament al riu, i també un impediment al desenvolupament industrial dels municipis afectats. Al darrer ple municipal, els socialistes han presentat una moció per reclamar una solució urgent a l’Agència Catalana de l’Aigua i als ajuntaments de les Preses i la Vall d’en Bas, que s’ha aprovat per unanimitat.

 

Josep Guix, portaveu PSC Olot: “És molt important que les aigües negres d’aquests municipis es puguin netejar en aquest terme municipal, i que les netes tornin al riu, i que això augmenti la capa freàtica i el pla sostenible d’aigües fluvials.”

La construcció de la depuradora, segons el PSC, representaria una aportació d’aigües depurades al riu Fluvià, d’un h3 a l’any. A més, la moció també demana més inversió en la xarxa de col·lectors d’aigua de pluja.

 

x