Olot commemora el centenari del naixement del pintor Josep Beulas

El Museu de la Garrotxa exposa obres del pintor Josep Beulas amb motiu de la commemoració del centenari del seu naixement. Els mestres i referents pictòrics de Beulas han estat artistes vinculats a la comarca que mostraven en els seus quadres el paisatge de la Garrotxa.

Montserrat Mallol, directora dels museus d’Olot: “Beulas va ser un artista que els seus mestres van ser molts dels pintors de l’escola de pintura paisatgística d’Olot. Ell s’emmirallava amb els Berga, els Vayreda, Iu Pascual, etc. I el seu gran mestre era en Vicens Soler Jorda. Pintors d’Olot que van ser els mestres i la guia de l’obra de Josep Beulas.”

La seva pintura aporta una mirada molt singular al paisatge, una mirada diferent i poètica; despulla la natura fins a mostrar-ne les entranyes, el més autèntic i essencial. El món de Beulas és color, llum, terra i cel.

Montserrat Mallol, directora dels museus d’Olot: “I sobretot venia i visitava els museus,  tenia amics, i coneguts. Perquè sempre havia vingut a Olot i de fet tenia una estimació molt profunda cap a Olot. Ja que l’origen de la seva pintura precisament van ser els artistes de l’escola de paisatge d’Olot. Hi ha un vincle sentimental, pictòric i estilístic molt estret.”

Considerat per la crítica com un dels millors pintors paisatgistes espanyols del segle XX Beulas comparteix espai amb els seus admirats pintors paisatgistes olotins.

x