Menys confinaments, més acompanyament i molta incertesa en el nou curs escolar

A poc més d’una setmana de l’inici del nou curs escolar, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha fet públiques les premisses del curs 2021-22. Començarà de manera presencial, es continuarà anant amb mascareta, però no caldrà que es confinin els grups de persones vacunades amb les dues pautes, en cas de produir-se un positiu per COVID a l’aula. Al pati, si es pot garantir la separació de grups bombolla, tampoc caldrà que vagin amb mascareta.


A dia d’avui, algunes de les preocupacions dels centres de secundària són: el sistema híbrid educatiu presencial i distància quan es produeixi un positiu i el fet de no disposar d’una llista de l’alumnat vacunat.

Jordi Antiga, director INS La Garrotxa: Si poden venir els alumnes vacunats d’on traiem la informació? Crec que seria interessant que fos una cosa automatitzada a través del Traçacovid. Que fos una informació fàcil treure per nosaltres, perquè si no nosaltres perdem temps fent tasques administratives, quan és temps que el podríem dedicar a fer tasques a nivell docents. I després el tema aquest dels alumnes que faran classe des de l’aula i al mateix moment d’altres des de casa: nosaltres ho farem tan bé com puguem, però hem de sr conscients que hi ha grups que encara no tenen portàtils, implementacions de Wi-fi que encara s’han de fer a alguns centres…

Aquest centre garrotxí afronta el nou curs amb incertesa però amb més experiència respecte ara fa un any. Tot i la preparació que porten al darrere, són conscients que s’hauran d’anar adaptant als canvis que vinguin.

Jordi Antiga, director INS La Garrotxa: Estem amb la dinàmica de fa un curs i mig, en situació de pandèmia, i al final, lamentablement, t’acabes acostumant a anar a última hora i als canvis constants. Ho tenim bastant a cotat perquè no hi ha moltes diferències respecte el curs anterior i per la resta, és anar sobre la marxa.

Pel que sí ha optat aquest centre és per reduir ràtios i intentar fer un grup més en cada línia d’ESO.

On també hi haurà un canvi destacat serà a les escoles bressol.

Mariona Camps, regidora d’educació Aj. Olot: A les escoles bressol continuen més o menys igual però hi ha una diferència important i és que les famílies poden entrar a els escoles: una persona per en i de forma ràpida, per poder fer un acompanyament del seu fill o filla.

Petites modificacions per un nous curs amb pandèmia. Tots agents coincideixen, però, que la vacunació és clau.