Adrià Creus, Alicia Vogel i Adrià Gamero, protagonistes de les noves exposicions al Museu de la Garrotxa

El Museu de la Garrotxa inaugura aquest dissabte dues noves exposicions, coincidint amb l’inici de Festes del Tura. A la Sala Oberta 2, dos artistes garrotxins, Alicia Vogel i Adrià Gamero presenten “A land is a land is a land is a land”. Una exposició conjunta, cadascun des del seu camp: l’Alicia més cap al tèxtil i la il·lustració i l’Adrià cap a l’estilografia i el gravat, tot i que també hi ha mostres de fang i performance. El tema és el retorn a casa, en el seu cas a Olot, tot fent un trajecte per moments familiars, escolars o paisatges. Es tracta d’una exposició multi disciplinar i simbòlica.

Alicia Vogel, autora de l’exposició: Concretament amb l’Adrià vam saber que havia de ser una exposició específicament, que les peces només fossin per aquí. No és molt normativa aquesta exposició, no hi ha panells. És una narrativa de tornar a casa.

I és que l’exposició s’ha d’entendre també com un regal a la ciutat que els ha vist créixer.

Alicia Vogel, autora de l’exposició: Tenir l’oportunitat d’exposar, en aquesta sala, que ja la coneixíem i ja havíem vingut a veure altres exposicions, doncs ens fa molta il·lusió.

Els assistents podran gaudir, també, d’una activitat paral·lela el 9 d’octubre, sota el nom ‘Refugi o trinxera’.  A través d’un mapa podran trobar diferents objectes a llocs que han servit d’inspiració per dur a terme l’exposició i que han marcat les vides dels autors.

D’altra banda, a la Sala 15, Pep Fargas i un grup d’amics han creat un exposició homenatge a Adrià Creus Boix, mort al 2019.

Pep Fargas, autor de l’exposició: En l’exposició d’un artista sempre hi ha la deriva de pensar que podries fer un antologia del que va fer. Això no serà un antologia sinó una petita exposició que el que vol és evocar l’esperit creatiu que hi havia darrere l’Adrià.

L’exposició, “Soc sotatàulic”, està dividia en quatre parts. Las primera, parlant d’un moviment que el mateix Adrià Creus es va inventar, el Sotàulic, el descobrir allò amagat, que passa sobre la taula; la influència dels pares, la creació d’una obra de teatre i l’Adrià Creus més poeta i titellaire.

L’exposició d’Alicia Vogel i Adrià Gamero es podrà veure fins el 4 de gener, mentre que l’exposició dedicada a Adrià Creus es podrà veure fins el 31 d’octubre.