Olot prepara un ampli dispositiu de seguretat per evitar aglomeracions i botellots

Queden menys de 24 hores per donar tret de sortida a les Festes del Tura. Després de les ganes i la il·lusió de viure de nou una festa major, la d’Olot arriba després d’un estiu marcat per les botellades i festes il·legals arreu de Catalunya. A les comarques gironines, només en una setmana, hi ha hagut prop d’un centenar de botellades en una trentena de municipis, cap d’ells però a la Garrotxa.

Pep Berga, alcalde d’Olot:Evidentment les Festes del Tura és un moment on es podrien produir alguna situació com aquesta i hem previst un dispositiu policial preparat precisament per afrontar, a partir de tota l’experiència que tenen de l’estiu, una situació com aquesta.

A Olot, s’ha previst un dispositiu policial que serà similar al d’altres anys però amb alguna modificació per la situació actual.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “Concretament hi haurà per part de Mossos d’Esquadra dispositius i furgons d’ARRO que són les preparades per intervenir quan es produeix algun tipus de botelló que l’has de dissoldre i has d’actuar, això ho tindrem durant les nits. A més a més, tindrem controls d’alcoholèmia i naturalment un reforçament molt més important d’efectius que preventivament aniran circulant per la ciutat en coordinació amb la policia local per evitar qualsevol incident, anticipar-se si és possible, i fins i tot hi ha elements de la ciutat que els hem preparat expressament per evitar que es puguin donar aquestes situacions.”

L’alcalde d’Olot, Pep Berga, també ha volgut recalcar les normatives vigents. I és que tot i que a Catalunya ja no hi ha toc de queda, totes les activitats han de tancar a dos quarts d’una de la matinada, igual que els restaurants i establiments i està prohibit consumir begudes o menjar a l’espai públic.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “Demano responsabilitat, demano el màxim de civisme i demano paciència. És evident que les Festes del Tura d’aquest any, tot i els esforços que s’han fet perquè siguin les més atractives possibles, hi ha una part que ens les perdem que és la de nit, una part molt volguda pels més joves de la ciutat. Aquest any hem de ser responsables, hem d’estar preparats per entendre que el virus segueix entre nosaltres i que és un risc, precisament ara al inici del curs escolar, que si el podem evitar ho hem de fer.”