Les Festes del Tura tornen amb menys participació de les entitats, a causa de la pandèmia

Part de l’ànima de les Festes del Tura són, sens dubte, les entitats i associacions olotines. Cada any són desenes les activitats que preparen per gaudir, en multitud, de la festa major d’Olot.

Enguany, tot i que són les primeres Festes del Tura convivint en pandèmia, són moltes d’elles les que han hagut de suspendre actes més que consolidats a causa de les restriccions sanitàries. L’entitat del foc olotí, els Pim pam pum foc, fa dos anys que no poden muntar el seu espectacle per excel·lència, el correfoc.

Tomàs Herrero, Pim Pam Pum Foc: “Ho portem amb resignació, veient com està la situació, ens agradaria poder muntar el correfoc i participar en les festes, però ens adaptem.”

I és que el correfoc, és un espectacle de multitud, d’aglomeracions…situacions que ara mateix són incompatibles amb la COVID-19.

Tomàs Herrero, Pim Pam Pum Foc: “És un àmbit que encara complica més donades les restriccions, si fos un espectacle purament d’escenari, podríem reduir l’aforament, distàncies…tal com entenem nosaltres el correfoc, és impossible dur-lo a terme. Vam intentar, obviant el correfoc, fer algun espectacle però davant la impossibilitat de treballar plegats al local, trobar un espai per respectar les mesures que a més, d’un dia per l’altre van canviant, vam decidir que per fer-ho malament valdria més esperar un any més i agafar-ho amb més empenta i fer-ho el triple de gros.”

Malgrat això, els Pim Pam Pum Foc no s’han volgut perdre les Festes del Tura. L’entitat farà una intervenció abans del pregó de festes, demà dissabte a les 9 de la nit. També participarà al Seguici Popular del dimarts a les 8 del vespre.

x