La Unió Esportiva Olot inicia les Festes del Tura 2021 amb un pregó ple d’història i emocions

Han començat les Festes del Tura i la Unió Esportiva Olot ha estat la pregonera d’enguany. Coincidint amb el centenari del club, la Unió Esportiva Olot ha encetat les festes amb un discurs que recorda que és “més que un club” per la ciutat d’Olot.


Joan Agustí, president de la Unió Esportiva Olot: “El planter és la nostra base. Aquest mes d’agost hi ha hagut moments en què els 10 jugadors de camp eren jugadors formats al nostre futbol base. Tots els jugadors i jugadores que surtin d’Olot i comarca han de tenir un espai a la Unió Esportiva.”

Un missatge ple d’història i que ha recordat els inicis del club, així com totes les activitats que es duran a terme l’any del centenari.

Carles Llorens, president del centenari: “Família, la Unió Esportiva Olot és una part de la nostra memòria sentimental. El meu pare va néixer al costat, quasi a dins, del camp de l’Estació. Va marcar el primer gol que es va fer a l’estadi municipal.”

Un pregó que ha donat veu als que estan a peu de camp perquè recordin als Olotins la importància d’animar al club, ara amb més motiu que mai. De sentir els colors de l’Olot fora i dins de l’estadi.

Albert Blazquez, capità primer equip: “Quan per a un jugador el seu equip és “més que un club”, diem que “sent els colors”. Durant aquests cent anys, si l’Olot sempre ha tirat endavant ha estat perquè molts jugadors hem sentit com nostre l’equip i el club, anéssim vestits de blaugrana, de blanc o de blau i vermell.”

I finalment, un missatge reivindicatiu que recorda la importància de fomentar el futbol femení i de donar-li la importància que es mereix.

Alba Prat, jugadora de l’equip femení: “Sobretot he de dir, però, que ens satisfà molt el compromís del club amb el futbol femení i veure l’atenció i els recursos que s’hi destinen. En un dels seus punts, el manifest del club diu: “Treballem per tenir un futbol femení amb futur. És per això que compta amb els mateixos recursos que els equips masculins”. Doncs, un 10 per a aquest club!”

Unes paraules plenes d’emocions que fan que les Festes del Tura d’enguany comencin amb ganes. En acabar, Pim Pam Pum ha estat  l’entitat encarregada de concloure l’acte i donar per inaugurades les festes a través de l’engegada de petards al firalet d’Olot. Un acte alternatiu al celebrat anys anteriors amb l’erupció del ‘volcanet´. Que aquest any per motius de seguretat i prevenció de la pandèmia no s’ha dut a terme.

Recordeu que podreu seguir també en directe per Olot Televisió el dimecres 8 de setembre el Ball dels gegants a les 12h del migdia i l’espectacle pirotècnic a les 9 del vespre.

Moltes gràcies i bones festes!

x