El Santuari del Tura acull una versió reduïda del Cant de la Salve i l’ofrena floral

El Cant a la Salve i l’ofrena floral ha estat un dels actes que ha iniciat aquestes festes del Tura 2021. El Santuari del Tura ha rebut les ofrenes de sis entitats que estan estretament vinculades amb la ciutat d’Olot. Es tracta d’un dels actes religiosos que dona la benvinguda a les esperades festes del Tura.


Narcís Ferrer, president ACS Flor de Fajol: “Ja es pot dir que és una tradició perquè fa molts anys que ho fem. Jo diria que fa 40 anys que va començar, des d’un principi que amb en Carles Puig, de l’entitat, vam muntar aquesta ofrena. I així ha anat succeint amb molta afluència de públic de les entitats”

Un any en què les festes estan encara limitades per les restriccions de la pandèmia covid-19 i que ha fet limitar el nombre d’entitats i participants que protagonitzen l’ofrena.

Narcís Ferrer, president ACS Flor de Fajol: “Els altres anys cada entitat portava una col·lecció de jovent, mainada o gent gran portant cistells amb ofrenes. Però aquest any ens hem limitat. Em sap molt de greu que no puguem fer l’esplai que ens toca fer, perquè no és el mateix que hi hagi sis o vuit parelles que no que hi hagués quaranta o cinquanta com hi havia cada any.”


L’acte ha culminat amb el Cant a la Salve dirigit a la patrona de la ciutat. Una emotiva i tradicional forma d’iniciar les Festes del Tura.

x