El jovent ha trobat a faltar actes controlats i ubicacions segures per gaudir de les nits de Festes del Tura

Aquest és l’ambient del firal un dissabte de Festes del Tura. De dia… i de nit. Res a veure amb els anys que tots i totes recordem, on aquest és el punt de trobada més gran de tota la ciutat, especialment de la gent jove. Enguany, tot i que se celebren les Festes, l’activitat de nit ha estat anul·lada, i tot i la comprensió que els més joves tenen envers la situació sanitària, han trobat a faltar que se’ls tingués en compte en l’organització programàtica.

Joan Ventolà i Gil Danés: “Està bé que s’hagin mantingut els actes culturals, però per col·lectius com nosaltres, els joves, no s’ha pensat en res més enllà de les dotze de la nit. Al final, s’acaba ajuntant tothom en un punt i resulta pitjor”.                                             

Clàudia Sala, Gus Puigdemont i Sira Pujol: “Al vespre acabem anant a les Fires, que és l’únic que potser podem fer. Per als concerts, les entrades es van acabar molt ràpid i no en trobàvem per anar-hi tota la colla. Ja no et motiva sortir”.

No només els joves han trobat a faltar alguna activitat per distreure’s i generar un ambient controlat de festa. Altre gent més gran, veient com s’han desenvolupat actes incívics com botellots en altres pobles de la comarca, també conclouen que ha faltat planificació.

Jaume Marginet: “Aquestes Festes no han tingut res pensat pel jovent. S’han equivocat, està tot ple de botellots per tot arreu. Si haguessin pensat en els joves, haurien tingut més llocs per anar sense aglomeracions”.

En tot cas, és l’opinió d’algunes de les persones consultades a ple firal, mentre es distreien, com podien, respectant unes mesures sanitàries que han fet de les Festes menys festes, però Festes del Tura al cap i a la fi.

x