Les cigonyes fan parada a la Garrotxa en el seu viatge cap a les zones temperades

Les cigonyes passen aquest dilluns per la Garrotxa. Se n’han vist desenes a diferents municipis com Olot, Sant Joan les Fonts o les Planes d’Hostoles. Han parat aquesta tarda on faran nit en el seu llarg viatge cap a la migració, evitant sobrevolar el mar perquè no hi ha corrents tèrmics, que les ajuden a estalviar energia.

Després de fer la cria en les zones més temperades del nostre continent marxen cap a l’Àfrica subsahariana on hi passaran l’hivern. És una imatge habitual al setembre i durant el vol fan parades d’una nit i se les pot contemplar sobre les teulades, els campanars de les esglésies o als arbres més alts.

Aquest és la piulada que han fet des de l’Ajuntament de les Planes d’Hostoles, on les han fotografiat.

Hi ha diverses rutes però les que les fa passar per Catalunya, i concretament per la Garrotxa, és de l’oest i que creuen la Península Ibèrica per l’Estret de Gibraltar. A les següents imatges es poden veure diversos grups de cigonyes aturades a la zona del barri de Sant Pere Màrtir d’Olot.

x