Pesca per Festes del Tura al costat d’una jove promesa: Arnau Carbona

El Foment de Pesca Esportiva d’Olot viu d’una manera especial aquests dies de Festes del Tura, amb la celebració dels concurs popular pels més grans i el concurs de pesca juvenil, pels aficionats més menuts d’aquesta disciplina. Un que de petit participava a aquesta mena de concursos i que, ja de més gran, li encanta organitzar-los és Arnau Carbona, que ha estat campió d’Espanya de pesca en categories inferiors i que ha participat en diversos mundials. Concursos com els que s’estan fent aquests dies a la bassa dels Tossols ajuden a popularitzar i donar a conèixer aquesta disciplina.

Arnau Carbona, Foment de la Pesca Esportiva d’Olot: Aquests concursos els fe perquè es vegi que la pesca es un esport que es pot practicar tranquil·lament i és senzill.  Am i m’agrada perquè faig captura i solta, trec el peix i el torno a tirar a l’aigua. No s’ho passa malament.

Carbona ve de participar als campionats d’Espanya sub 20 aquest mateix estiu, finalitzant 16è a la general. Amb els 18 anys fets, ha entrat a formar part com a organitzador de proves al Foment de Pesca Esportiva d’Olot, l’entitat de pesca de tota la vida, per a ell.

En aquest tipus de concursos guanya qui més pes aconsegueix sumar, però el més important és que els més petits tinguin un espai on poder dur a terme una passió segurament traspassada generació rere generació.

David Grabulosa i Carla Serra han estat els vencedors dels concursos que l’entitat ha dut a terme durant aquestes Festes del Tura.