Un centenar de persones entre 44 equips participen a l’Orientura

Un dels actes clàssics de Festes del Tura és l’Orientura, que organitzen Gastant Keks i l’Agrupament Escolta i Guia Nostra Dona del Tura. Després que l’any passat no es pogués realitzar per culpa de la pandèmia, enguany ha tornat amb força, amb un centenar d’inscrits repartit en 44 equips. Fins i tot, els mapes es van exhaurir.

Dani Viladomat, Gastant Keks: Es van apuntar 60 persones i després n’han vingut una trentena més o menys, que han vingut el dia de la cursa. Per ser una popular està bé, estem contents.

El Parc Simon, a la zona del Morrot va ser el punt de sortida i arribada d’una prova que s’ha disputat en format score i no lineal, de manera que els participants anaven passant pels punts on recollir les fites amb l’ordre que escollissin, en un circuit per diversos punts d’Olot. A un dels punts on s’hi podia trobar fites era a la seu dels escoltes.

Quim Canal i Albert Cano, membres AEiG Nostra Dona del Tura: Aquí a La providència hi ha un dels passos de la cursa, amb fites. Està molt bé poder tornar a fer coses per les Festes del Tura i fer coses per Olot, com a entitat que som; i anar tornant a la normalitat.

L’equip Torn B va ser el vencedor, amb 94 punts amb poc més de 38 minuts, seguit d’Elisabet Demonjo i Bestioles.