Comiats, primeres vegades i emocions a flor de pell en un històric Ball dels Gegants, Nans i Cavallets per Festes

Dos anys després de l’última vegada, la plaça Major ha tornat a omplir-se el 8 de setembre, dia de la patrona de la ciutat, la Mare de Déu del Tura. Aquesta vegada, com ja va passar per Corpus i el cap de setmana, la imatge de la plaça ha estat força diferent, amb cadires, distàncies, i aforament limitat a 400 persones per ball. Això no ha evitat que fos, un dels actes més especials d’aquestes Festes del Tura atípiques.

Agustí Arbós, regidor de Festes Aj. Olot: “Hem de dir que la gent ha estat molt bé. Tothom ha actuat d’una manera exemplar i ha sigut gràcies a això que aquestes Festes han estat possibles. Estem molt contents”. 

Per últim, els germans Gabriel i Helena Molist han sortit per darrer cop a plaça un 8 de setembre al migdia, i aquest any també s’acomiadaran de la faràndula.

Aquestes festes del Tura han estat més intenses que mai per a balladors i geganters, que han hagut de fer fins a deu balls, per què més gent els pogués veure. Els darrers són aquest vespre amb el ball d’espelmes.