La Faràndula Racing Team presenta en Tim, un nou gegant pensat pels joves

Un pilar de quatre, amb bates blanques enlloc de les camises de color grana, ha estat l’homenatge que els Xerrics d’Olot, ha volgut fer als sanitaris garrotxins fins les Festes del Tura. La colla castellera ha tornat a tancar pinya, només amb 25 castellers, dos anys després de l’última vegada.


Aquest moment, acompanyat de la pancarta ”Gràcies a vosaltres som aquí” ha obert l’acte de bateig d’un nou gegant de la faràndula d’Olot, en Tim, que ha tingut dos padrins d’excepció: El Porc i el Xai de l’AOAPIX i en Clam de la Penya Blauagrana Almogàvers Garrotxins.

Com es va poder comprovar a la plaça, en Tim és un gegant diferent a qualsevol altre membre de la faràndula olotina, pensat per apropar aquestes figures de la cultura popular als més joves.

David Bosch, membre Faràndula Racing Team: “Nosaltres sempre hem fet activitats per joves, i pensem que aquest gegant sortirà més de nit que de dia, almenys de moment”

Fent honor a l’entitat que l’ha creat, la Faràndula Racing Team, representa la figura d’un arlequí, creada pels artistes Tavi Algueró i Àngel Rigall. Fa 3 metres d’alçada i del seu vestit pengen 99 escallarings.

David Bosch, membre Faràndula Racing Team: “Volíem buscar una referència clara als faranduleros, un arlequí”

En l’últim dia de les festes del tura del retorn, la ciutat l’ha vist ballar per primera vegada a plaça, amb una cançó animada que recorda la música de Patum de Berga. A causa del covid, però, el ball no s’ha pogut fer tal i com està pensat, amb tota una rotllana de gent al seu voltant. És una de les moltes sorpreses que es reserva el nou gegant de la ciutat.

x