Les primeres Festes del Tura adaptades a la pandèmia s’acomiaden amb el ball d’espelmes

Olot ha tancat aquest dimecres les primeres Festes del Tura viscudes en pandèmia. Les restriccions les han fet diferents, però s’han mantingut els moments icònics de final de festa, amb la sortida de la faràndula al complet a la plaça.


El regidor de festes, Agustí Arbós, creu que el model adaptat ha funcionat bé, i ha agraït la col·laboració de la ciutadania perquè així sigui.

Agustí Arbós, regidor de festes Aj. Olot: “Han estat unes festes que les miràvem amb curiositat perquè no sabíem com anirien, crec que han anat bé, i que recuperar les Festes del Tura és molt important per Olot i per tots”

Un dels moments més esperats, que ha tornat a veure’s després d’un any sense celebrar-se, ha estat el ball a la llum de les espelmes, i el cant dels goigs, que també s’ha fet a la plaça. Amb aquests últims balls, i un petó al gegant i la gegantessa, Aniol Massegú, cap dels geganters, ha dit adéu a la faràndula després de vint anys de vinculació.

 També ho han fet els germans Helena i Gabriel Molist, que han ballat per darrera vegada com a cavallets, acompanyats de tots els balladors. Després de cinc dies intensos, la faràndula torna a l’Hospici, fins d’aquí uns mesos, confiant que les properes Festes del Tura puguin tornar a ser com la ciutat les recorda.