A partir d’avui el Govern no aplicarà cap limitació que afecti als drets fonamentals

Aquest divendres canvien les restriccions a Catalunya. La millora de la situació epidemiològica ha portat el govern a aixecar les mesures anti-Covid que afecten drets fonamentals.

La més destacable és la limitació de deu persones en les trobades socials. A partir d’avui doncs, ja no hi haurà cap restricció en aquest sentit. Ara, el límit de les 10 persones és una recomanació, segons ha informat el govern després de la reunió del Procicat. També s’elimina la limitació d’aforaments en centres de culte i els actes i cerimònies civils o religioses, que era del 70%. Això inclou els casaments i els funerals. Una altra novetat que ha aprovat el Procicat té a veure amb el dret de manifestació. Les mobilitzacions ja no hauran de ser estàtiques. Els manifestants podran fer un recorregut sempre que es compleixin les mesures sanitàries com la distància, la mascareta i la neteja de mans. El que ja s’ha confirmat és que es mantindrà tancat per ara l’oci nocturn, i el sector continua sense data de reobertura.

x