El portal de reserves per accedir als espais naturals de la Garrotxa seguirà actiu en funció de les necessitats dels pobles

Gemma Canalias, presidenta de Turisme Garrotxa: “Hem vist un territori més ordenat, però allotjaments i restaurants ocupats.”

Aquest és el balanç d’un estiu diferent a la Garrotxa marcat per la pandèmia. La regulació dels accessos a espais naturals i zones de bany que ja funcionava a les Planes d’Hostoles, s’ha aplicat també a la Vall de Sant Aniol, a l’Alta Garrotxa, i als gorgs de la riera de Sant Martí de Santa Pau, amb cita prèvia en un portal web. A dos caps de setmana del final de la temporada, Turisme Garrotxa encara no té dades definitives del volum de reserves que hi ha hagut en cada punt, però la seva presidenta, Gemma Canalias, creu que la prova pilot ha funcionat.

Gemma Canalias, presidenta de Turisme Garrotxa: “Ha anat molt bé, la gent s’està acostumant a fer les reserves, els restaurants i els allotjaments també es poden planificar molt millor. Ara la prova es va obrint a tots els territoris que vulguin”

Què passarà, un cop acabi l’estiu?

Gemma Canalias, presidenta de Turisme Garrotxa: “Cada poble ha de valorar-ho en funció de les seves necessitats”

De totes maneres, per a Canalias, el model de turisme sostenible de la comarca, passa per la col·laboració público-privada i la regulació, a través d’iniciatives com la taula de mobilitat turística, o la mateixa prova pilot.