Els ajuntaments garrotxins reben la senyera del Consell Comarcal i l’estelada d’Òmnium per celebrar la Diada

Aquest dijous es va celebrar l’acte d’entrega de banderes per l’onze de setembre, on hi van assistir bona part dels alcaldes i alcaldesses dels diferents pobles de la comarca, a més de regidors i representants dels batlles, amb l’objectiu que llueixin la senyera als seus respectius municipis el proper 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya.

El president del Consell Comarcal de la Garrotxa Santi Reixach, va recordar l’1 d’octubre i totes les situacions per les que ha passat Catalunya des d’aleshores.

Santi Reixach, president Consell Comarcal de la Garrotxa: “Hi ha moltíssimes dates històriques que recorden victòries o derrotes, a la nostra història recent destaca l’1 d’octubre de 2017, quan el poble va sortir pels carrers a demostrar al món la seva necessitat de ser un poble lliure. Des de llavors han passat moltes coses, el desgast de la lluita, una pandèmia mundial i una crisi econòmica. Són situacions molt complicades que ens han posat molt a prova i nosaltres com a alcaldes i alcaldesses sabem molt bé de que estem parlant.”

L’acte, va comptar amb la participació d’Òmnium Cultural, amb la seva presidenta al capdavant, que també va dirigir unes paraules als assistents.

Núria Batallé, presidenta Òmnium Garrotxa: “Malgrat la repressió i la pandèmia, no ha aconseguit aturar l’anhel de llibertat del poble de Catalunya. Aquesta diada es presenta diferent: per por a la pandèmia ,però també segurament hi ha desencís, cansament, crispació…i moltes altres coses. Però la veritat és que no tenim cap més opció que continuar i mirar endavant. Hi ha moments d’eufòria, hi ha moments d’esfondrament. Hi ha moments que avancem i hi ha moments que ens quedem quiets, i aquí hem de vigilar de no retrocedir. Pensem que tot això forma part d’un procés llarg, però en aquest procés no hi ha res perdut, perquè l’única lluita que es perd és la que s’abandona.”

Després dels parlaments es va fer entrega, individualment, de les banderes, precedit del cant d’Els Segadors’.

x