Els garrotxins es tornen a manifestar a Barcelona amb motiu de la Diada un any més malgrat la pandèmia

Els garrotxins s’han tornat a manifestar un any més amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya tot i la situació sanitària actual. Unes 180 persones dividides en tres autobusos s’han desplaçat fins a Barcelona aquest matí. També cal comptar tota la població que ha decidit anar a la capital catalana en vehicle particular.

Sota l’eslògan ‘Lluitem i guanyem la independència’, enguany l’Assemblea Nacional de Catalunya ha organitzat una marxa en moviment. Els garrotxins han estat convocats a la plaça d’Urquinaona a les 16.30. La manifestació ha començat a les 17.14, en referència a l’any 1714, l’any en què els soldats de les tropes borbòniques de Felip V van assaltar la capital catalana. La marxa s’ha iniciat de forma molt lenta i les persones gairebé no s’han mogut de la seva posició inicial durant una bona estona.

Durant la marxa i, concretament, quan els manifestants han arribat a la Prefectura Superior de Policia de Catalunya, a Via Laietana, s’han pogut sentir crits de ‘Fora les forces d’ocupació’ o ‘Fora, fora, fora la bandera espanyola’. Els crits d’Independència’ tampoc han faltat ni el cant de la cançó ‘Bella Ciao’. Els líders independentistes empresonats per l’1-O, com ara l’exvicepresident del Govern de la Generalitat Oriol Junqueras o l’antic conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència Raül Romeva, s’han deixat veure durant la marxa. En alguns punts, fins i tot, han estat escridassats, tot i que també han rebut elogis.

L’Estació de França ha sigut el punt en què ha conclòs l’acte. En tot cas, molts garrotxins s’han quedat a les portes d’arribar a aquest punt de la ciutat, perquè l’autobús cap a la comarca garrotxina marxava a les 19.30. A l’estació ha tingut lloc un acte polític en què hi han intervingut membres de l’ANC, Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència. L’esdeveniment ha conclòs amb un emotiu Cant dels Segadors. La Guàrdia Urbana ha xifrat en 108.000 els assistents a la marxa, mentre que l’ANC ho ha fet en 400.000 persones. Els manifestants han arribat cansats a l’estació d’autobusos, tot i que la valoració general és molt positiva.