L’acompanyament als infants, novetat més destacada del primer dia de curs a les escoles bressol

Prop de 190 són els infants matriculats a les escoles bressol d’Olot i que avui han tornat a l’escola. De bon matí tot el personal que treballa a l’Escola Bressol del Morrot ja ho tenia tot a punt per rebre els gairebé 70 infants que tindran aquest curs. Aquest era l’ambient quan passen pocs minuts de les vuit del matí, a partir de tres quarts de nou anaven arribant esglaonadament tots els nens i nenes. Avui el petit detall és que les famílies ja podien acompanyar els infants fins dintre l’aula, una imatge completament diferent a la de fa un any.

Maria Domingo, directora Escola Bressol el Morrot: El que ha canviat de mesures és que els pares podran entrar a les aulets aquests primers dies fins a l’aula, per poder acompanyar a fer el comiat dins el centre i no a la porta com l’any passat. A nosaltres ens sap molt greu que no puguin fer un acompanyament més llarg, que amb altres circumstancies, com abans del COVID, les famílies podien estar més rato a dins i ara és tot més ràpid. I només poden ben bé acompanyar a l’Infant fins a dintre i marxar.

Un acompanyament, però, que les famílies agraeixen i molt. Si més no, per deixar més tranquils els seus fills i no marxar amb una sensació d’inseguretat. Molts coincideixen que la pandèmia ens ha deshumanitzat i ara, poc, a poc, tornem a recuperar aquella proximitat que teníem abans.

Adiela Leal: La tranquil·litat que se’t queda. És més personal, no tant llunyà i amb tanta distància. Ja no et quedes amb aquella inseguretat.

D’aquesta manera, doncs, les educadores donen unes hores a les famílies per portar els infants i evitar grans multituds de persones al centre. Cada grup bombolla té dues cuidadores. Una rep els infants i l’altra està pels més petits a l’aula.

Per la resta, les habituals imatges en un dia com avui: cares d’adormit, alguna cara d’espantat i retrobaments. Molts retrobaments.

x