Health Us Nepal organitza la primera ‘Fira dels fòtils’ aquest cap de setmana a Olot

En Marc Boix i va ser nomenat 23è ambaixador de la ciutat al 2019. Boix va néixer al Nepal el 1989 i va arribar a Catalunya adoptat per una família gironina. Amb 18 anys va recuperar el contacte amb el seu país d’origen i després d’estudiar medecina va decidir dedicar la seva vida a portar els serveis bàsics de salut a una de els zones més necessitades del país asiàtic, Humla. Així és com el 2018 va néixer l’ONG Health Us Nepal, amb seu a Olot. Ara, per tal de recollir més fons, la organització impulsa la primera ‘Fira dels fòtils’ a Olot que serà aquest proper cap de setmana al Firal. Una mena de mercat de segona mà.


Ramon Boix, ONG Health Us Nepal: “És donar a conèixer, donar utilitat a estris i coses que la gent pugui interessar i donar a conèixer per fer socis, evidentment. El que pretenc és donar a conèixer el projecte.”

L’organització farà ja tres anys que funciona, i des d’aleshores ja ha aconseguit obrir una farmàcia i un centre d’atenció primària a Simikot, capital de la regió.

Ramon Boix, ONG Health Us Nepal: “A Simikot allà hi té contractats un farmacèutic, un auxiliar de farmàcia, un estudiant d’infermeria i una persona d’assistència. La ONG, amb els diners que recull, paga els sous, els permisos, medicines…cada any gastem en medicines uns 13.000 euros, dels quals recuperem un 60% del cost. Perquè ells, si no poden pagar-la, els dona la medicina igual. La meta és acabar muntant un hospital a la zona, que està molt desvalguda, apartada enmig de les muntanyes de l’Himàlaia i molt abandonada pel Govern. Està en una situació molt precària a nivell sanitari.”