La Guàrdia Civil investiga a una persona com a presumpte autora d’un delicte de maltractament animal a Olot

La Guàrdia Civil investiga a Olot a una persona com a presumpte autora d’un delicte de maltractament animal i contra la fauna i la flora per la tinença d’aus protegides sense autorització. L’actuació l’han fet els Agents del Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil (SEPRONA) amb la col·laboració de la Policia Municipal d’Olot.


La investigació es remunta al passat 6 d’agost quan els agents van ser informats per la Policia Municipal d’Olot d ela presència de diversos animals en males condicions. La Guàrdia Civil es va personar al lloc on van poder observar l’existència de 13 gossos, tres d’ells cadells, que es trobaven tancats i sense complir les normes d’higiene i sanitàries i alguns d’ells estan lligats amb cadenes de menys d’un metre de longitud, amb ferides al cap que no havien estat tractades.

Els agents també van veure un burro que presentava ferides sagnants per tot el cos i tampoc havia rebut l’assistència mínima pel seu benestar.

A més també s’han trobat dues caderneres i dues verdums, totes dues espècies protegides, sense autorització necessària, motiu pel qual van ser decomissades i entregades al Centre de Fauna dels Aiguamolls de l’Empordà.

Tots els animals mostraven un comportament de desconfiança, no tenien documentació ni aliments, amb només escassa aigua per beure.

Els agents del SEPRONA investiguen ara a una persona com a presumpte autor d’un delicte de maltractament animal i contra la fauna i la flora i per tinença d’aus protegides sense autorització.

El cas l’està instruint el jutjat d’instrucció de guàrdia d’Olot.

 

x