La Tondo Kids pren el relleu a la 100% Tondo per homenatjar a Xavier Tondo

Amb la Remences Kids del passat dissabte s’enceta una sèrie de dos caps de setmana amb protagonisme pel ciclisme formatiu a la comarca, i és que aquest diumenge Sant Joan les Fonts acull una nova edició de la Tondo Kids. Totes organitzades per Carles Torrent, a banda de la Klassica d’Olot i el Campionat Català cadet i júnior que es sol celebrar a Batet de la Serra. Tanta feina organitzativa al final ha fet que a partir d’aquest any no es dugui a terme la marxa cicloturista per grans, la 100% Tondo.


Carles Torrent, Team Torrent: Se’ns ha fet una mica gran, la veritat és que costa organitzar una cursa de 3.000 persones i necessites molt voluntaris. Nosaltres som un club competitiu i ja organitzem moltes coses durant l’any. I els voluntaris acaben una mica cremats , ja que s’entén que volen anar també amb bici i tenir el seu temps.

Que no es faci la 100%Tondo, però, no vol dir que no es dugui a terme la prova en record al ciclista vallenc Xavier Tondo, mort al 2011. A partir d’ara, serà la Tondo Kids la cursa que homenatjarà aquest ciclista amb vinculació a la Garrotxa. Tindrà lloc diumenge a partir de les 10 del matí a Sant Joan les Fonts i comptarà amb cinc categories, des de prebejamí a infantils, en una prova puntuable al calendari de a Federació Catalana de Ciclisme.

Paral·lelament l’escola de ciclisme i el Team Torrent segueix competint. Tot i que el mateix Torrent assegura que a aquestes edats els resultats no són el més important, si que reconeix està satisfet de l’evolució que està tenint l’equip, situat entre els tres millors de Catalunya i amb medalles a campionats d’Espanya. El gran objectiu és poder arribar a fer un equip júnior. Quelcom factible pel que fa a corredors, però car econòmicament.

Carles Torrent, Team Torrent: Necessites un cotxe més, una furgoneta, cada sortida que fas costa uns 1.500 euros (gasolina, hotels…) i al final necessites un pressupost alt. I si aquests nanos els portes a competir a fora, ho has de fer amb condicions. Jo sempre dic que m0’agrada fer les coses a poc a poc, vaig començar amb l’escola i he tardat 10 anys a fer l’equip cadet i potser em passaran 10 més a fer l’equip júnior, però la veritat és que a mi m’agradaria fer-ho l’any que ve, ja.

Tot serà, pas a pas. El primer, la Tondo Kids d’aquest cap de setmana.

 

x