Les residències celebren el retorn de les abraçades entre familiars i gent gran

Les residències han obtingut aquesta setmana una molt bona notícia. La Generalitat ha decidit flexibilitzar el protocol i tornar a permetre el contacte físic entre residents i familiars. En tot cas, la visita s’ha de continuar programant amb cita prèvia. El protocol no obliga, però recomana que no se superin els tres visitants per resident.


Eva Carrera, directora de la Residència del Tura: Sempre que hi ha algun canvi, estem a l’expectativa si és per bé o per malament.

A més, es tornen a recuperar tota classe de sortides, així com la possibilitat que puguin passar llargs períodes de temps fora dels centres. Si hi passen més de tres setmanes, l’usuari es veurà obligat a fer una PCR a la tornada. També es manté un cribratge cada 15 dies per als professionals vacunats i tres a la setmana per als no vacunats. Un altre dels grans canvis és que els residents que estiguin vacunats no hauran de fer quarantena si són contacte estret d’un positiu.

Eva Carrera, directora de la Residència del Tura: Ells molt contents, sobretot des del darrer canvi del Pla Sectorial, on es tornaven a permetre les sortides de curta i llarga durada.

El centre valora amb optimisme els nous canvis i ha apel·lat a la necessitat dels usuaris que es flexibilitzessin les mesures.

x