Preocupen més els talls a Bracons, la variant i el preu del combustible que les retencions per l’aixecament dels peatges

La crisi dels transportistes i l’eliminació dels peatges i els conseqüents embussos, sobretot els caps de setmana, a algunes de les principals carreteres catalanes no estan afectant tant de ple a alguns transportistes i empreses de logística de la comarca.


Adrià Escapa, CEO, director d’operacions Transports Escapa: Les principals retencions són els caps de setmana, principalment els diumenges i no tenim molta circulació de vehicles en aquests trams, però sí és cert que els transportistes han notat més retencions en el dia a dia, a les zones on hi havia fins fa poc peatges.

Des de Transports Escapa celebren l’eliminació dels peatges però ara el que els preocupa és com estat i govern aplicaran l’Eurovinyeta, l’import fix a pagar enlloc del peatge. Això, i l’encariment del preu del combustible, que com el de la llum i altres productes, no para de pujar aquest darrer any.

Adrià Escapa, CEO, director d’operacions Transports Escapa: I estem una mica pendents fins o no pot arribar aquest preu. Igual que altres sectors i empreses, que tots els productes s’estan encarint. Però pel que fa a gasoil, ha pujat un 25% respecte l’estiu passat i ja estem superant els nivells que teníem abans de la pandèmia.

Els entre 40 i 50 camioners que cada dia passen per les seves instal·lacions també els preocupa els constants tall al Túnels de Bracons. Tot i que admeten que estan prou ben informats dels talls, expliquen que moltes vegades els costa adaptar-se.

Adrià Escapa, CEO, director d’operacions Transports Escapa: També un altre tema que ens preocupa són les restriccions i obres als Túnels de Bracons, que ens fan adequar els nostres rutes per poder arribar a temps als enllaços i coordinar-nos amb altres hubs centre de coordinació nacionals.

En aquest sentit, asseguren que a dia d’avui, una de les seves prioritats és la construcció de la variant d’Olot.

Adrià Escapa, CEO, director d’operacions Transports Escapa: És un problema haver de travessar Olot pel centre i es triï la opció que es triï,nosaltres celebraríem que es pogués desencallar el tema el tema de la variant, perquè fa molts anys que se n’està parlant.

Des del sector del transport i la logística, es demana, en definitiva, en qualsevol mena de tema, ja sigui d’infraestructures, preus o carreteres, estabilitat, per no posar més entrebancs dels que ja tenen.

x