Aquest dissabte torna el Bas Mountain Festival a Can Trona

Can Trona acull aquest dissabte una nova edició del Bas Mountain Festival. Entre totes les activitats de la jornada, es podrà veure ‘Vallhalla, cielo de Roca’, una pel·lícula documental d’escalada  que relata la història d’Edu Marín, el seu pare i el seu germà mentre s’embarquen en una aventura per conquerir el sostre més gran del món, el gran arc de Getu, a la Xina.


Lluís Pujiula, regidor promoció econòmica Aj. Vall d’en Bas: “És una escalada que va fer en una cova de la zona de la Xina, una cova enorme. Es considera una de les escalades d’aquest tipus de gran dificultat que s’ha fet fins al moment. Aquest documental crec que té molt d’interès pel tot el món excursionista i els escaladors. Ell vindrà i es farà un col·loqui amb ell, fer-hi tertúlia i parlar d’experiències pròpies i seves.”

I és que després d’un any aturats per la pandèmia aquesta nova edició ve carregada d’activitat.

Pere Gelis, GECA: “D’entrada es pretenia que hi haguessin projeccions, conferències…amb el tema del COVID es va reduir i al tornar-ho a reprendre hem fet quelcom entremig. Potser no amb aquella intenció i potència però sí que hi haurà debats, presentacions de noves iniciatives, etc.”

En aquesta edició, s’ha apostat fort pel tema de la cartografia i l’accés a la muntanya. De fet, durant la jornada, tindrà lloc la reedició del mapa de la Vall d’en Bas i les Preses, la presentació de l’avantprojecte d’un nou itinerari circular titulat “La Vall d’en Bas 360º”, a càrrec d’Aniol Pujiula i Ramon Caballeria i diferents col·loquis. A més, durant tot el dia es podrà visitar l’exposició del centenari de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.