Aviat farà 100 anys del naixement de l’artista Àngel Codinach

Aquest va ser l’últim quadre que va pintar l’artista Àngel Codinach. El seu fill ens explica que el va pintar pocs dies abans de morir i que es va quedar gairebé per acabar.


Això sí, aquest paisatge de Cadaqués va ser un fantàstic fi d’obra per a un pintor que va treballar molt, moltíssim, tenint molta més demanda que no pas capacitat de producció. A l’Àmbit Sant Lluc s’hi pot visitar una mostra de la seva obra, amb paisatges de Codinach va fer in situ. Plovés nevés o fes bon temps, ell sempre pintava els paisatges en directe.

Josep Maria Codinach, fill de l’artista: “Va pintar molt, moltíssim. Enj prou feines tenies la opció de demanar-li un quadre pera  tu perquè sempre estva ocupat amb encàrrecs. El paisatge era la seva especialitat i a la gent li agradava molt com ho feia”.

Milers d’anècdotes de la vida de Codinach deixen parat. El seu fill, en Josep Maria, l’acompanyava gairebé sempre, i en va aprendre molt, de l’Àngel. Que no només va ser un  pintor excepcional sinó un gran mentor per a ell a la vida, tot i que el seu camí ha estat allunyat del que és purament la pintura.

Josep Maria Codinach, fill de l’artista: “Una vegada va pintar un quadre a partir d’una fotografia… i va ser la primera i l’última. Li agradava pintar en directe i si no, no ho pintava. S’hi passava hores”.

La interpretació de l’entorn i la paleta de colors que va emprar eren del tot personals, però sempre va ser fidel a l’ensenyament rebut a l’Escola de Belles Arts i Oficis d’Olot.

Observant les obres d’aquesta exposició queda clar que Àngel Codinach gaudia pintant i també, i sobretot, que fa que qui contempla la seva obra també passi una estona ben agradable.