Entra en vigor l’impost sobre les emissions de CO2 per a vehicles de tracció mecànica

Aquest dimecres ha començat el període de pagament de l’impost sobre les emissions de diòxid de carboni (CO2) per a vehicles de tracció mecànica, impulsat per la Generalitat de Catalunya. A principis de mes es va publicar un padró en què els titulars de vehicles a Catalunya poden saber exactament si els hi afecta aquest tribut i la quantitat que han d’abonar, d’una mesura que afectarà a més de 2,2 milions de vehicles.

https://seu1.atc.gencat.cat/srcatcstorefront/ca/IEDC/acces

Estan exempts de pagar-lo els vehicles 100% elèctrics; ciclomotors, camions o vehicles de més de 3,5 tones; autocars i vehicles que en total transportin més de nou persones; i vehicles amb matricula de clàssic o històrics.

La Generalitat recaptarà 30 milions d’euros amb aquesta mesura, que segons la secretària d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya, l’olotina Anna Barnadas, han de servir per invertir en diverses accions, com reforçar estructures de Parcs Naturals, gestió forestal, adaptabilitat d’infraestructures ja existents com ports o passejos davant els efectes del canvi climàtic, entre d’altres.


Anna Barnadas, la secretària d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya: Un altre objectiu és poder actuar en l’agricultura del nostre país i fer investigació sobre quines espècies seran resistents i s’adaptaran davant els efectes del canvi climàtic i la gestió de zones forestals de Catalunya, per a la prevenció d’incendis forestals. 

El pagament es pot fer a través de l’Agència Tributària de Catalunya: tant des de la seu electrònica com per les oficines amb cita prèvia. (93 551 51 51 o al 012).