Olot engega les subvencions per a la rehabilitació d’habitatges del Nucli Antic

3.000 euros per planta d’edifici, com a màxim. La millora del parc residencial de la ciutat és una de les 10 línies d’acció prioritàries que l’Ajuntament s’ha marcat per als propers anys.


Les noves subvencions estan dirigides a propietaris o promotors d’obres de rehabilitació que disposin d’edificis o immobles que siguin habitatges, construïts abans del 1980. Es recolliran totes les obres fins a final d’any, i comptaran, també, els treballs des de l’1 de gener.

Míriam Paredes, responsable de l’Oficina Local d’Habitatge d’Olot: “La convocatòria acaba el 19 de novembre però subvencionarem totes les obres que compleixin els requisits en el transcurs de tot el 2021, des de l’1 de gener”.

Es tracta d’un primer projecte amb una inversió que es podria multiplicar l’any 2022 a partir de com funcioni i de la partida pressupostaria que es liquidarà al març, així com depenent de si arriben a temps o no els fons Next Generation.

Jordi Güell, regidor d’Habitatge: “La gràcia seria fer una bossa de recursos unint els diners dels fons europeus amb els recursos de l’Ajuntament”.

Per poder-s’hi acollir cal que els immobles estiguin situats dins l’àrea urbana del Nucli Antic, dins de l’espai delimitat pels carrers Esgleiers, Sant Bernat, Ronda Sant Bernat, Escultor Llimona, Avinguda Onze de setembre, Bisbe Lorenzana, Hospici, Sant Tomàs i l’església de Sant Esteve i que consta d’un total de 357 edificis.

Les actuacions de rehabilitació subvencionables que podran rebre els ajuts són l’adequació funcional i estructural de l’edifici.

A més, es podrà subvencionar el 100% dels interessos anuals de préstecs vinculats a satisfer el cost de les obres de rehabilitació en un màxim de 500€ anuals, durant un termini màxim de 5 anys.