La colla castellera Els Xerrics podran tornar a assajar tots junts gràcies a les noves mesures

Sembla que les imatges de castells i castellers a plaça podrien repetir-se més aviat que tard. Des de divendres i després de mes d’un any i mig d’inactivitat per la Covid-19, les colles castelleres podran tornar a fer assajos i actuacions amb un màxim de 160 persones. La colla castellera olotina, Els Xerrics, que durant els assajos no són més de trenta o quaranta persones, consideren una bona notícia aquest primer pas cap a la normalitat.


Anna Cornet, cap de comunicació Els Xerrics: “Les colles més grans volen fer pilars de 5, començar a fer castells de 7…per això necessiten més gent. Pinyes de 50, 100, 150 persones…”

Des de l’inici de la pandèmia, les restriccions per combatre el coronavirus havien limitat molt l’activitat castellera, que per les seves característiques requereix de la participació d’un nombre elevat de persones i amb un contacte físic estret imprescindible. De fet, fins ara, només es podien fer pilars de 4 amb pinyes de 25 persones.

Entre les mesures que s’han aprovat, doncs, els castellers hauran de dur mascareta, fer els castells en un màxim de quinze minuts, establir protocols d’entrada i sortida, i tenir la pauta completa de vacunació o una PCR negativa en les darreres 48 hores. Als menors de dotze anys se’ls faran tests d’antígens ràpids.

Anna Cornet, cap de comunicació Els Xerrics: “De moment assajos, farem algun pilar…sortirem per la Festa de Sant Miquel. Per Sant Lluc hem de mirar a veure si fem alguna cosa. Encara està per veure.”

 

x