Les Festes Majors tornen a recuperar activitats pre-pandèmiques

Castellfollit de la Roca i Besalú van celebrar aquest cap de setmana la seva festa major. En primer lloc, a la vila besaluenca un dels actes més destacats va tenir lloc dissabte a la tarda amb l’audició de sardanes, a càrrec de La Principal de la Bisbal. Dia històric també al municipi.


El grup de cinc joves conegudes a TikTok com a Can Putades van protagonitzar el pregó, on van reivindicar el paper dels joves i la importància que no se’ls deixi de banda. Posteriorment es va presentar un nou capgròs, en homenatge a l’Avi Siset.

Laila Edan, membre de Can Putades: Som les pregoneres que hi hagut a Besalú. Volem parlar i reivindicar l’estat en què ens trobem els joves ara mateix. No es parla de nosaltres.

Vanessa Duran, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Besalú: És una festa no només dirigida a tots els besaluencs i besaluenques, sinó també als pobles de la rodalia que puguin venir.

I a Castellfollit de la Roca també es van oferir actes pensats per a tots els grups d’edat. Divendres va tenir lloc a la plaça dels Gegants l’activitat Rock & Beer on es va pretendre promocionar la cervesa de proximitat i acompanyar-la de la música més emblemàtica dels anys 80. Durant el diumenge es va oferir una festa d’homenatge a la gent gran, amb actes com ara, una audició amb la Cobla La Principal d’Olot.

Miquel Reverter, alcalde de Castellfollit de la Roca: Bàsicament és per a la gent del poble. Intentem fer activitats per a totes les edats.

A la plaça Catalunya també es van muntar inflables per als més menuts.