Olot multiplicarà per quatre els quilòmetres de carril bici a la ciutat

El Pla de Foment de la Mobilitat amb bicicleta i vehicles de mobilitat personal d’Olot és el document que marca les línies estratègiques en matèria de mobilitat per als pròxims 10 anys a la ciutat contarà de tres fases i 43 accions. Els seus eixos principals seran els de la millora en les infraestructures, la potenciació de la formació i divulgació de la mobilitat sostenible i les modificacions de les normatives de trànsit i a nivell urbanístic.


D’aquesta manera i després d’un procés participatiu, l’Ajuntament ha pogut presentar el document, que serà publicat en els propers dies recollint les opinions i propostes de més d’un miler de persones.

Agustí Arbós, regidor de Mobilitat Aj. d’Olot: “Estem molt satisfets del procés participatiu de l’Olot Pedala. Hem fet moltes sessions telemàtiques que dificultaven molt la tasca però tot i així la gent s’hi ha bolcat”.

El pla preveu una inversió de 2,5 milions d’euros distribuïts de forma equitativa al llarg de 10 anys que és el termini previst per a la implementació de les accions previstes. La gran majoria del pressupost , un milió i mig, es destinaria a ampliar la xarxa de carrils bici que passaria dels 9,4 quilòmetres actuals als 36 abans del 2031.

D’aquesta manera, el consistori apostarà per la bicicleta amb la intenció que la ciutat esdevingui 100% ciclable, més segura en els estacionaments d’aquests vehicles i amb una clara orientació cap a la salut i la sostenibilitat.

Les escoles són un dels grans objectius del Pla en matèria de convertir-les en un espai més segur i ciclable. Una bona mostra és la implantació de la primera línia de Bicibus d’Olot a l’Escola Sant Roc, amb una trentena d’infants.

Aquesta pedalada va ser el primer dels esdeveniments que Olot té previstos aquesta setmana en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat. Avui a les 18 h serà el torn de la Jornada de vehicles compartits i prova de cotxes elèctrics amb Som Mobilitat al Firal d’Olot i, demà a la mateixa hora al Firal Petit es realitzarà el Taller de restauració de bicicletes.

 

 

 

x