Valoració més que positiva de la segona edició del Bas Mountain Festival a Can Trona

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: “Quan hi ha ganes, hi ha ganes de fer les coses i entusiasme, les coses surten bé. Nosaltres estem molt contents.”

Valoració més que positiva d’aquesta nova edició del Bas Mountain Festival. Can Trona va reunir dissabte desenes de persones en la segona edició del festival de muntanya, que també es va emetre per streaming.


L’escalador català, Edu Marín, va ser un dels principals atractius d’aquest Bas Mountain, on va presentar la premiada ‘Valhalla’ una pel·lícula documental sobre la seva aventura escalant el gran arc de Getu a la Xina.

Laura Canalias, directora Can Trona: “Volem que sigui una activitat que es consolidi al municipi perquè entenem que la gent s’ha d’acostar a la natura amb coneixement. Aquesta pedagogia la fan molt bé els centres d’excursionistes. Anar a la muntanya età molt bé, però també està molt bé un dia tancar-se, debatre, parlar i presentar continguts.”

Marín però no va ser l’únic plat fort del dia. La jornada va acollir diferents ponències sobre el món de la muntanya en l’àmbit local i català, com ara la reedició del mapa de la zona de la Vall d’en Bas i les Preses o la presentació de l’avantprojecte d’un nou itinerari circular i un col·loqui sobre les restriccions i limitacions d’accés en els espais naturals.

Sergi Plana, president del GECA:” Tothom ha de ser conscient que aquest any hem tingut una massificació molt important. Hem d’intentar evitar això d’alguna manera. És una part important i bastant complexa de solucionar.”

A més a més, tothom qui vulgui pot encara visitar l’exposició de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, “100 anys sent FEEC” i recuperar també totes les xerrades i ponències del festival al web de Can Trona.