Enguany la Desfrenada també s’adapta al COVID però hi suma nous al·licients respecte l’any passat

Pràcticament fins a l’últim moment els membres dels Desfrenats de Besalú van dubtar si dur a terme o no la prova de BTT popular que organitzen cada any per aquestes dates tal com s’havia fet abans de la pandèmia.


El cert és, però, que al final les actuals restriccions els han fet tirar enrere, donades les dificultats que suposa fer sortides esglaonades o avituallaments adaptats, així com el fet de controlar en tot moment l’ús de mascareta quan no es competeix, no poder fer la botifarrada o no poder donar la opció de dutxar-se als participants, en un prova que de normal tenia uns 400 corredors presents.

Joan Bosch ‘Lato’, Desfrenats: De fet aquest any podíem fer-la, però els protocols que proposava la federació i des de sanitat són uns protocols que per competir pot servir, pe`ro per una marxa popular no són adients. Perquè al final, si els participants no es poden relacionar, fer petar la xerrada i demés, creiem que no té gaire sentit.

Així doncs, l’entitat besaluenca ha optat per repetir el format de l’any passat: tothom qui ho vulgui es podrà descarregar la ruta per Wikiloc entre el 12 de setembre i el 10 d’octubre i podrà fer la Desfrenada quan vulgui. L’any passat la van fer fins a 250 bikers.

Enguany el club ha canviat lleugerament els recorreguts: la ruta curta, d’uns 17 quilòmetres i 500 metres de desnivell sortirà de Besalú, pujarà a Beuda i tornarà a Besalú, mentre que la llarga un cop arribats al final de la curta, a Beuda, entrarà fins a Sant Ferriol, i tornarà, també, al pavelló 1 d’octubre de Besalú, amb un total de 32 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell.

Pel que fa als premis, el Desfrenats enguany han optat per col·laborar amb dos bars del poble, animant als participants a pagar 5 euros d’inscripció, i poder fer consumició, a més d’obtenir un regal i optar a sortejos.

Joan Bosch ‘Lato’, Desfrenats: Nosaltres creiem que el fer el tema aquets del dissabtes i els diumenges de donar l’opció d’inscriure’s, vam dir: ajudem a bars d’aquí a Besalú, que amb tot això de la pandèmia ho ha patit i ho estan patint molt, i en aquest cas el bar Restaurant Cans am, de la gasolinera, que ens ha ajudat molt i també hi entra el bar Braseria Can Cintet de la plaça de la Llibertat de Besalú, que també ens ha ajudat molt en multitud d’actes que hem fet.

Com sempre, hi haurà també en joc un pernil, que se sortejarà entre tots els bikers que enviïn fotos amb la balisa que es trobaran durant el recorregut.