La Vall de Bianya, el sector fora d’alta muntanya amb més precipitació en l’any pluviomètric 2020-2021 (979 mm)

L’any pluviomètric 2020-2021 no ha destacat per ser un any plujós. De fet, ha sigut un dels cursos més secs, en referència l’any anterior, que va ser un dels més plujosos. A Catalunya hi ha hagut una manca de precipitacions de més del 25% a gairebé tot el territori. En tot cas, la Vall de Bianya és el sector fora d’alta muntanya on s’ha recollit un registre de pluges més elevat, amb 978,9 mm. També destaca Santa Pau, amb 938,2 mm, i Batet de la Serra, amb 909,9 mm.


Jordi Zapata, observador meteorològic: En conjunt, aquesta àrea de la Garrotxa, del Ripollès i de la zona Collsacabra és un dels punts més humits de Catalunya. No només ara, sinó sempre.

I tot i que no és a la llista de municipis amb més precipitacions, Olot també ha tingut el seu protagonisme durant aquest curs. La ciutat va ser el municipi amb més precipitacions durant el mes d’agost.

Jordi Zapata, observador meteorològic: Dues tempestes focalitzades sobre la ciutat. Una va bolcar 80 litres i l’altra 50. Això és un valor molt important. Olot és el punt on ha plogut més de tot Catalunya.