Les FP, cada vegada més llamineres per als estudiants garrotxins

Fa uns anys, sentíem reivindicar les Formacions Professionals com una sortida digne i útil. El Batxillerat era el camí a seguir i semblava, equivocadament, que els Cicles fossin una perfil baix per als estudiants. Ara, la situació s’ha capgirat com un mitjó.


Les bones sortides professionals i l’oferta en graus Mitjà i Superior han convençut molts alumnes per escollir aquest camí.

A l’Institut Montsacopa compten amb quatre classes de trenta alumnes cadascuna. S’hi cursa el Grau Mitjà de Tècnic d’Atenció a Persones amb Dependència i el Grau Superior de Tècnic en Educació Infantil. Dues sortides molt vocacionals i a la vegada amb bona sortida laboral.

Càndid Sempere, director IES Montsacopa: “El que és realment important és una sortida que dignifiqui l’alumne i la opció escollida. En el nostre cas, són cicle molt vocacionals. Molts d’ells quan acabin el Superior optaran per la Universitat”

A Catalunya, el nombre d’alumnes que volien estudiar FP ha augmentat un 20% enguany respecte del curs anterior. Això n’ha deixat a molts sense plaça tot i augmentar en fins a un 15% les ràtios en alguns casos. La formació on line ha estat la sortida que se’ls ha ofert a aquests alumnes. Una via telemàtica que no ha acabat de convèncer i que s’espera que es resolgui l’any vinent.

x