‘Les Preses 2020-2030’ pressionarà perquè es defineixi ja el traçat de la variant

Santi Morchón, president Les Preses 2020-2030: “És un problema històric i insuportable”.


Aquest és el motiu pel qual es va crear la plataforma 2020-2030. Ara, l’associació ha dit prou, i s’ha proposat pressionar fons al final perquè s’agilitzi el procediment per a la construcció de la variant. L’associació treballa des de fa mesos en accions per donar suport a la infraestructura i posar pressió a les institucions implicades.

Francesc Ventura, secretari Les Preses 2020-2030: “Portem temps impulsant iniciatives, penjant cartells i informant als veïns. Continuarem treballant fins que el projecte de la variant sigui una realitat”.

Armilles reflectants com aquestes seran habituals a la travessera en els propers mesos. Es repartiran plafons informatius als conductors. Al poble ja són ben visibles aquests cartells. Aquesta i altres accions són les que impulsa i seguirà tirant endavant l’associació, que no descarta cap acció dins del marc de les mobilitzacions pacífiques.

Daniel Tarradellas, vocal Les Preses 2020-2030: “Suportem un trànsit de 17.500 vehicles cada dia, amb 2.500 que són transports pesats, alguns amb animals vius. La situació és insostenible i volem que avanci”.

Des de la plataforma asseguren que la proposta de Territori ha esta rebuda amb bons ulls per part de Medi Ambient, i esperen que es defineixi el traçat aviat. En un estudi, es va comptabilitzar fa un temps que la travessera suportava un trànsit de 17.500 vehicles diaris, 2.500 del qual transports pesats.

 

x