Martí Vayreda: “Arribar al top 1 del rànquing, ser finalista al mundial i ara fer podi a la Copa del Món… era quelcom impensable aquesta temporada”

Martí Vayreda va arrodonir aquest cap de setmana la temporada amb un gran tercer lloc a l’única prova de Copa del Món que s’ha pogut aquest 2021. Va ser a Belfort, a França, on només va ser superat a la final per Julen Sáenz i Vincent Hermance.


Martí Vayreda, corredor de bici trial: Les tres primeres zones les vaig fer perfectes, amb la màxima puntuació i anava primer, empats amb alguns altres. I a la zona 4 vaig prova un pas difícil i no em va sortir del tot bé, els altres van anar a assegurar, i jo vaig baixar a la tercera posició. Però vaja, no es pot demanar més.

L’objectiu que es proposava en Martí era classificar-se per la final, de manera que haver pujat al podi suposa superar, novament en escreix, el resultat que esperava.

Martí Vayreda, corredor de bici trial: No era el que esperava estar al podi, jo realment entrant a la final ja estava content, era l’objectiu. Però el fet d’haver pujat al podi, és increïble.

Ara a Martí Vayreda només li queda una Copa de França el mes de novembre, per acabar de determinar el tercer lloc del rànquing mundial, que es disputa amb el francès Nicolas Vallee. Ara mateix el garrotxí és quart, però passi el que passi fa una valoració positiva de la seva primera temporada a la categoria elit, estant entre els millors amb només 19 anys.

En el seu primer any a la categoria elit 26, ha aconseguit proclamar-se subcampió d’Europa, ser tercer a la Copa del Món i finalista al mundial absolut.

Martí Vayreda, corredor de bici trial: He aconseguit arribar al top 1 del rànquing mundial durant un mes, guanyar una Copa de França amb tots els bons, estar a la final del mundial i ara,a sobre, fer podi a la copa del món… impensable.

Curiosament, però, es queda amb la victòria a la copa de França a principis de temporada, una de les seves primeres victòria com a esportista elit.

Martí Vayreda, corredor de bici trial: Crec que em quedo quan vaig guanyar la copa de França a principi de temporada, perquè va ser la primera victòria a categoria elit i quan vaig dir: ostres, estic amb els millors, puc estar al podi i donar guerra. I fer el pas aquell, de quan venia de júnior dir: amb un top10 ja estic content. Veure que podia estar més amunt i fins i tot guanyar ha sigut espectacular.

El proper pas de Martí Vayreda és seguir entrenant dur i agafar la força que rivals més grans que ell tenen, per no tenir aquest handicap i competir, sobretot competir més al 2022, donat que el 2021 encara ha estat molt condicionat per la pandèmia.

 

Foto: Martí Vayreda