El risc de rebrot es dispara en pocs dies a la Garrotxa, però la situació és estable

En un centre educatiu, es considera que hi existeix un brot coronavirus a partir de tres casos, mentre que en les residències, amb un cas ja es considera brot. A la Garrotxa, actualment, hi ha un brot en una escola amb tres casos positius i un altre en una empresa relacionat amb contactes familiars.


Núria Bes, Cap del Servei de Vigilància Epidemiològica de Girona:Amb la vacunació el brot és més lleu. En lloc d’haver-hi, per exemple, tres infectats, estaríem parlant de 10 o 12″.

Des del 13 de setembre l’índex de risc de rebrot s’ha disparat a la comarca. Hem passat de mantenir-nos per sota dels cent punts a pujar fins al mig miler. Aquesta pujada sobtada, però, és un xic enganyosa, ja que la Garrotxa partia d’una situació molt favorable.

En tot cas, el risc de rebrot ha anat a l’alça. Les Festes del Tura a principis de mes podrien ser un dels detonants d’aquesta pujada, però no són, en cap cas, l’únic motiu ni el culpable principal d’aquest empitjorament.

Núria Bes, Cap del Servei de Vigilància Epidemiològica de Girona: “Hi ha hagut altres factors en aquestes dates, com la tornada a l’escola i la fi de les vacances, entre d’altres. Dir que ha estat culpa de les Festes del Tura no seria encertat”.

I a tot això, soma  punt d’entrar en un mes d’octubre que l’any passat va ser fatídic perquè va portar amb ell una onada de contagis. Els epidemiòlegs recorden la importància de no relaxar-se per evitar, ara, una sisena onada que esperen que no es produeixi.

Núria Bes, Cap del Servei de Vigilància Epidemiològica de Girona: “Creuem els dits perquè no hi sigui, la sisena onada. No es pot descartar perquè l’any passat va arribar per aquesta àpoca. Però amb la vacunació, una onada com a tal, esperem que no hi sigui. Tot i això, màxima precaució”.

 

x