Es comença a administrar la tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19

Avui s’han començat a administrar una dosi addicional de la vacuna contra la COVID-19 als usuaris dels centres residencials de la Garrotxa. Avui era el torn de La Caritat d’Olot i els propers dies s’aniran administrant a la resta de residències de la comarca.


Avui a la Caritat s’administraven 48 terceres dosi. Un dels col·lectius més vulnerables, el de la gent gran, rep la dosi de reforç sempre que hagin passat sis mesos des de la inoculació de la segona.

Leyre Armengol i César Roura, CAP Garrotxa: “La OMS ha recomanat aquesta tercera dosi en persones vulnerables perquè s’ha conclòs que amb el temps la immunitat disminueix. Entre la segona i la tercera dosi s’han d’esperar sis mesos”.

Teia Anglada, directora de La Caritat: “Ha tingut molt bona acceptació, qualsevol indicació que vingui de les autoritats sanitàries és ben rebuda”.

I és que tota precaució és poca per evitar un possible i indesitjable brot. Els residents augmenten en immunitat i, encara que ja se sentien segurs amb les dues dosis, veuen amb bons ulls la mesura.

Carme Espunya, resident de La Caritat: “Jo estava molt tranquil·la amb dues dosis, però em sembla bé qualsevol recomanació que em facin els professionals. Aquí ens cuiden molt bé”.

Tres dosis contra la Covid són millor que dues, i a les residències els familiars ho veuen també amb bons ulls.

x