L’esperat debut a Tercera dels dos equips de bàsquet de l’Escola Pia arriba aquest cap de setmana

Quan va esclatar la pandèmia els dos equips de bàsquet sènior de l’Escola Pia es trobaven en posicions d’ascens a Tercera.


Aquell any les lligues no es van reprendre i la Federació Catalana va donar per bons els resultats aconseguits fins al moment.  L’any passat haurien fet la seva estrena a la categoria, però la mateixa pandèmia va impedir que es reprenguessin les competicions. Aquest cap de setmana, pràcticament un any i mig després, tan els nois com les noies podran, per fi, fer un debut històric a una categoria que no havia trepitjat mai l’Escola Pia. Els dos equips, a més a més, mantenen bona part del bloc d’aquella temporada 2019-2020.

Judit Roca, jugadora 3a Escola Pia bàsquet: És un repte nou i l’afrontem amb moltes ganes. Sempre havíem volgut pujar de categoria i mira, quan va esclatar la pandèmia anàvem tercera s i van considerar que havíem de pujar de categoria i anar ens trobem aquí. Molt il·lusionades, la veritat.

També és el cas dels nois. Alguns d’ells es coneixen des de petits i fins i tot han sigut campions provincials sub21.

Cesc Sagristà, jugador 3a Escola Pia Bàsquet: Ara semblarà una mica lleig que digui això, però aquí el bàsquet gairebé és el de menys. Som u grup d’amics, i el punt fort és que fa anys que ens coneixem i juguem junts i això és el que ens dona motivació i il·lusió per seguir.

Per aquest curs els entrenadors només els demanen compromís i il·lusió. Això, i entrenar el màxim possible per preparar-se per una categoria més dura.

Jordi Puigdemont, entrenador 3a masculí Escola Pia Bàsquet: Tenim la sort que dintre del problema que té Olot que la majoria de jugadors marxen a estudiar quan fan els 18 anys, i ara les tres quartes parts de plantilla es queden aquí aquest curs, i això ens permetrà entrenar entre setmana.

Passi el que passi, però, el club vol que aquests dos equips continuïn sent un mirall pels 11 equips de la base que té i els més de 130 jugadors que té la Pia.

Joan Danés, coordinador Bàsquet Pia: Quan vaig començar a treballar a l’Escola Pia fa 14 anys, sempre he dit que el que importi és que continuïn jugant quan són grans i no només quan són petits. I ho hem aconseguit amb aquests nois. Sabem que serà difícil la temprada pels dos equips, però hem de gaudir-ho al màxim i arribar fins on podem i si ens podem mantenir a 3a millor, però vaja, no se’ns cauran els anells si baixem i hem de tornar a jugar a territorial.

Així doncs, enguany a Tercera masculina i femenina hi haurà derbi garrotxí, donat que l’en Bas també hi té jugant els seus dos equips. De la seva banda, el Bàsquet Olot compta aquesta temporada amb un equip sènior masculí a territorial, mentre que el Santjoanenc en tindrà dos

x