Els Mossos d’Esquadra donen per tancada la investigació a la residència Torreblanca de Sant Joan les Fonts

Els Mossos d’Esquadra de la Garrotxa donen per tancada la investigació a la residència Torreblanca de Sant Joan les Fonts on, recordem-ho, hi van perdre la vida set residents per un brot de coronavirus.

Ara la instrucció està en mans del jutjat i el fiscal que hauran de decidir si hi ha responsabilitats personals. Tot això el dia que també hem conegut alguns detalls del cas.


El cas de la residència Torreblanca de Sant Joan les Fonts està en mans del jutge que instrueix el cas i que haurà de decidir el grau de responsabilitat de la treballadora que suposadament hauria anat a treballar sabent que estava contagiada de Covid-19.
Des de Mossos d’Esquadra han explicat a Olot Televisió que en el marc de la investigació que han portat a terme s’ha pres declaració de tot el personal del centre a partir d’entrevistes personals.

Aquesta és la situació actual. Ara bé, en les últimes hores hem pogut saber alguns detalls del cas. Les fonts a les quals ha tingut accés la Televisió de la Garrotxa expliquen que la residència Torreblanca de Sant Joan les Fonts hauria acomiadat a una treballadora el 29 d’agost, sis dies després de fer-se públic el brot de coronavirus.

Aquestes mateixes fonts asseguren que, a part de la treballadora que presumptament va anar a treballar tot i saber que estava infectada, n’hi hauria una altra que també va anar a la feina després de les vacances sabent, també, que tenia el Covid-19.

D’aquestes fonts també es desprèn que els controls de temperatura se’ls feien els mateixos treballadors i cadascú anotava el resultat en una llista. Olot Televisió ha parlat amb la cooperativa Suara, que gestiona la residència, per tal de contrastar les informacions i, de moment, mantenen el silenci. Tampoc han donat detalls de la investigació interna que van anunciar que farien per esclarir els fets.

x